naar het overzicht
Cakesmash: Wat is dat?

Juni 2024 - test

Cakesmash: Wat is dat?

De cakesmashspecialist verteld je meer!

Juni 2024 - test

Cakesmash: Wat is dat?

De cakesmashspecialist verteld je meer!

Als je door je sociale media bladert, heb je waarschijnlijk wel eens de schattige en kleurrijke foto's voorbij zien komen van baby's en peuters die zich helemaal uitleven met een taart. Voor degenen die niet bekend zijn met dit fenomeen leg ik in dit blog graag uit wat het is.

Cakesmash een bijzonder verjaardag traditie voor kleintjes die hun eerste of tweede verjaardag vieren. Het draait allemaal om plezier, een beetje chaos en natuurlijk de heerlijke taart! In de wereld van opgroeiende kindjes zijn er talloze mijlpalen om te vieren, maar weinig zijn zo schattig en grappig als het vieren van een verjaardag met een cakesmash-fotoshoot.

Deze traditie is overgekomen uit Amerika en het concept is heel eenvoudig: taart wordt voor de jarige gezet en ze krijgen de vrijheid om er naar hartenlust van te genieten. En dat betekent niet alleen kijken en aanraken, maar vooral: kliederen, smeren en smullen!

De cakesmash-sessie begint voor mij met de opbouw van het decor in de studio. Vooraf hebben we jullie wensen doorgenomen en nu mag ik aan de slag om een feestelijke sessie te creëren. Dat kan een heel rustig decor zijn maar ook juist uitbundig vol ballonnen, slingers en kleurrijke decoraties. Je kan kiezen voor een mooie kleurencombinatie maar ook een thema is mogelijk. Denk aan schattige dieren, prinsessen, superhelden of regenbogen – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Bekijk hier de mooie decors die ik al eens mocht maken.

Bijpassend bij het gekozen thema of kleurencombinatie laat ik een heerlijke taart maken door 1 van mijn 3 vaste bakkerijen. Natuurlijk zorgen zij dat de taart niet alleen lekker smaakt maar ook lekker zacht en makkelijk te smashen is.

Wanneer de grote dag aanbreekt, is het tijd voor de kleintjes om te schitteren. Gehuld in een schattige outfit mogen ze plaatsnemen in het decor. Als professionele fotograaf weet ik precies wat nodig is om dit hilarische en schattige moment vast te leggen. Nadat we eerst wat foto’s zonder taart hebben geschoten is het nu dan echt tijd voor het smash gedeelte. De taart komt tevoorschijn en het feest kan beginnen. De eerste reactie van het kleine feestvarkentje op de taart kan variëren van nieuwsgierigheid tot enige terughoudendheid. Sommigen storten zich direct op de taart, terwijl anderen wat aanmoediging nodig hebben om hun handjes vies te maken.
Hoe dan ook, zodra ze de smaak te pakken hebben, zijn de meesten niet meer te stoppen! En dan begint de pret! Kleine handjes graven in de luchtige crème, taartkruimels vliegen in het rond en er wordt wat afgelachen. Vieze handjes, taartvoetjes en plakkerige snoetjes!

Ouders (en zeker ook ik als fotograaf) genieten van dit onweerstaanbare tafereel terwijl de kinderen heerlijk kliederen en smullen. Het is een ervaring vol plezier en ik weet zeker dat er nog heel vaak met een grote lach zal worden terug gekeken op de foto’s van de cakesmash-shoot. We sluiten de cakesmash fotoshoot af met een lekker warm badje. Zo gaat je kindje weer schoon mee naar huis. Vaak is het badje ook weer dolle pret en vliegen de spetters water ons om de oren. Geen zorgen, het poetswerk mag je voor mij laten liggen!

Cakesmash-sessies zijn meer dan alleen een kans om prachtige foto's te maken. Ze vangen het speelse karakter van een kind op een belangrijk moment in hun leven. Het is een viering van groei, ontdekking en kinderlijke onschuld. Bovendien is het een moment voor ouders om even stil te staan bij hoe snel de tijd voorbij vliegt en te genieten van de kostbare momenten die we delen met onze kinderen.

Wil jij ook een cakesmash fotoshoot voor jou kindje? Neem dan even contact op om een afspraak te maken. Dan gaan we samen een feestje maken in de studio