naar het overzicht
Uitjes in de buurt van fotostudio Made by Mone

Juli 2024

Uitjes in de buurt van fotostudio Made by Mone

Combineer je fotoshoot met een gezellig uitstapje!

Juli 2024

Uitjes in de buurt van fotostudio Made by Mone

Combineer je fotoshoot met een gezellig uitstapje!

Wat een eer dat ook klanten van ver buiten Tilburg de fotostudio bezoeken. Hoe leuk is het om de fotoshoot bij DE cakesmashspecialist van Nederland te combineren met een uitstapje in de omgeving. In dit blog geef ik je graag wat tips. 

Tilburg, gelegen in het hart van Noord-Brabant, is een stad die bruist van cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Of je nu een inwoner bent of een bezoeker, Tilburg en zijn omgeving bieden talloze mogelijkheden voor uitstapjes. Hier zijn enkele van de beste plekken en activiteiten die je niet mag missen.

1. De Efteling
Geen enkele lijst van uitstapjes in de omgeving van Tilburg is compleet zonder de Efteling te noemen. Slechts 10 minuten rijden vanaf de studio, dit wereldberoemde sprookjespark biedt magie en avontuur voor alle leeftijden. Van de betoverende sprookjesbos tot adrenaline-pompende achtbanen zoals de Baron 1898, de Efteling is een perfecte dagtrip voor families, stelletjes en vriendengroepen. 


2. Beekse Bergen Safari Park
Op slechts 25 minuten rijden van de studio ligt het Safaripark Beekse Bergen, waar kinderen kunnen genieten van een safariavontuur. Je kunt met de auto, bus, boot of zelfs te voet door het park reizen en oog in oog komen te staan met dieren zoals giraffen, leeuwen en zebra's. Het is een geweldige kans voor kinderen om meer te leren over wilde dieren en hun leefomgeving. 


3. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen
Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan de Loonse en Drunense Duinen een must. Dit uitgestrekte natuurgebied, ook wel de Brabantse Sahara genoemd, ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Tilburg. Het park biedt wandel- en fietspaden door zandduinen, bossen en heidevelden. Het is de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de rust en schoonheid van de natuur. 


4. Het TextielMuseum
Tilburg staat bekend om zijn rijke textielgeschiedenis, en het TextielMuseum is de perfecte plek om deze te verkennen. Het museum, gevestigd in een voormalige textielfabriek, combineert heden en verleden door zowel historische als hedendaagse textielkunst en -ontwerp te tonen. Het is een unieke en inspirerende ervaring die zowel educatief als visueel verbluffend is. 


5. Piushaven
De Piushaven is een levendig gebied in het hart van Tilburg dat de afgelopen jaren een ware transformatie heeft ondergaan. Wat ooit een industriële haven was, is nu een bruisend gebied vol restaurants, cafés en terrassen aan het water. Maak een wandeling langs de haven, geniet van een drankje bij een van de gezellige eetgelegenheden of huur een boot voor een ontspannen tocht op het water. 


6. Spoorpark
Het Spoorpark is een nieuw aangelegd stadspark in Tilburg, dat snel een favoriete plek is geworden voor zowel locals als bezoekers. Het park biedt een breed scala aan activiteiten en faciliteiten, waaronder een skatepark, een uitkijktoren, speelplaatsen, en diverse sportvelden. Het is de ideale plek voor een picknick, een ontspannen wandeling of een actieve dag in de buitenlucht. 


7. Dierenpark De Oliemeulen
Safaripark De Oliemeulen, ook wel bekend als het vreemdste dierenpark van Nederland, ligt in Tilburg zelf. Het park heeft een fascinerende verzameling dieren, van reptielen en amfibieën tot exotische zoogdieren en vogels. Er zijn regelmatig demonstraties en voedermomenten, die een educatieve en interactieve ervaring bieden voor kinderen. 


8. Natuurmuseum Brabant
Het Natuurmuseum Brabant is een perfecte plek voor nieuwsgierige kinderen. Het museum biedt interactieve tentoonstellingen over de natuur en wetenschap, waar kinderen spelenderwijs kunnen leren. Er zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen en activiteiten, waardoor elk bezoek weer anders is en nieuwe ontdekkingen biedt. 


9. De IJzeren Man
De IJzeren Man is een recreatieplas in Vught, ongeveer 30 minuten rijden van Tilburg. Hier kunnen kinderen zwemmen, spelen op het strand, en genieten van verschillende watersporten. Er is ook een grote speeltuin en een avonturenbos, waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren. 


10. Wandelbos + 7 Geitjes
In dit bos kun je niet alleen heerlijk wandel maar tref je ook een grote speeltuin en kinderboerderij die gratis te bezoeken zijn. En wordt het tijd voor een hapje of drankje bezoek dan het naastgelegen restaurant de 7 geitjes. Hier is het prima toeven en vermaken de kinderen zich met het doolhof, de verschillende dieren. Je kunt daarom in dit deel van Tilburg met kinderen je prima een paar uur vermaken! 


Zie je op tegen het afleggen van een grote afstand alleen voor een fotoshoot? Overweeg dan eens het te combineren met 1 van deze uitstapjes en er zo een compleet dagje uit van te maken. Zien we elkaar snel in mijn studio?